2018. tavaszán határoztuk el egy újszerű vállalkozás megalapítását, melyben egy emberközpontú, természetes alapanyagokból épülő készház rendszert fejlesztünk és értékesítünk, ami reagál jelenünk otthonteremtő kihívásaira és újításaival meghaladja korunk építőipari rendszereit. Vállalkozásunkat nemzetközi szintre célozzuk juttatni, közösségi minőségben kívánjuk működtetni és a keletkező profitot közvetlenül a kulturális életbe irányítani.

Úttörő vállalkozó házaspárként, 15 éve a Waldorf-mozgalom aktív tagjaiként, 8 gyermeket nevelve kezdeményeztük vállalkozásunkat. Az elmúlt 6-7 évben különböző utakon kerestük azt a fenntartási modellt, mellyel egy szellemi közösség egzisztenciálisan is együtt tud tervezni és működni.

A Shterra Home vállalkozási ötlete fokozatosan született meg bennem, miután részt vettem néhány természetes építőipari technológiákat tesztelő projektben.
Korábban is foglalkoztam műszaki fejlesztésekkel, nagyon szeretem ezt a területet. Vállalkozóként sok mindent tanultam, főként azt, hogy a csapat munkánál nincs hatékonyabb és nagyszerűbb!
Stverteczky Zsolt

Mint egy Waldorf-iskola korábbi gazdasági vezetője régóta kerestem a Waldorf-intézmények lehetséges finanszírozási csatornáit, mellyel szellemi szabadságuk nincs korlátozva.
Stverteczky Tímea