CSAPAT

Bánó Péter

híd kurátor, pénzügyi szakember

“Ez a kezdeményezés egyszerre innovatív és példaértékű miközben valós megoldást biztosít egy eddig más módon nem kezelt kérdésre. 3 gyermekes Waldorf szülőként és korábbi pénzügyi szakemberként sok éve tapasztalom, milyen kihívással küzdenek az olyan nagyszerű és gyermekeink számára egyértelműen sokat jelentő kezdeményezések, amelyek létrejöttükhöz vagy működésükhöz nem vagy csak nagyon kis mértékű állami támogatást tudnak igénybe venni. Hiszek benne, hogy akár egyetlen gondolat, egyetlen ember, vagy jelen esetben egyetlen kis csapat is képes óriási változást hozni a világba. Úttörőnek lenni valamiben mindig nagy felelősség, óriási kihívás, de amikor a dolgok aztán tényleg elkezdenek úgy történni, ahogy azt megálmodtuk, az az érzés semmihez nem fogható. “

Baditz Mátyás

üzleti kurátor, Shterra Home szakmai munkatárs

“Számomra az Értéktárs Közösség egy olyan kezdeményezés, amelyre nagy szükség van a mai világban. Számos ideát felölel, amelyekre nagy igénye lenne az embereknek. Nekem, mint volt Waldorfos diáknak nagy örömömre szolgál, hogy létrejött egy olyan kezdeményezés, amely támogatni kívánja az oktatást és azon értékeket, amelyek szükségesek egy fenntartható, élhető jövő kialakításához. Mindezek mellett a közösség és az egymásért való munka semmihez nem hasonlítható erővel bír, mely csodalatos változásokat indíthat el a világban.”

Stverteczky Tímea

alapító és híd kurátor

Elsősorban édesanya vagyok, egy csodálatos és igen nagy család életét igazgatom. Több vállalkozást alapítottam, vezettem, szeretek folyamatokat beindítani. 15 éve a Waldorf-mozgalom aktív tagjaként, iskola- és óvoda alapítóként, jogi-, gazdasági és pénzügyekért felelős menedzserként gyakorlom az együttműködést az önigazgató közösségekben.
Az Értéktárs Közösségben való munkát személyes életfeladatom fontos részének tekintem, ezzel a felelősséggel vállalom a benne megjelenő kihívásokat.
Társadalmi célú vállalkozásba fektetni olyan, mint a biodinamikus gazda gondoskodása, aki csak annyit vesz el a földtől, amire szüksége van és annál jóval többet ad vissza. Vagyis a jelenben cselekszik, de a jövőből gondolkozik, arra van tekintettel!

Stverteczky Zsolt

alapító és üzleti kurátor, ötletgazda, Shterra Home szakmai munkatárs 

“Három magán vállalkozást építettem fel hét éves ciklusokban, 11 évnyi élsporttal a zsebemben. 2008-ra személyiség fejlődésem és érdeklődésem elkanyarított az egyre gyorsuló, profitorientált, pazarló, élvhajhász világtól és elindultam egy egészen más értékrenddel, tartalmakkal teli élet felé.

2012-ben második feleségemmel, gyermekeimmel kezdtünk közös teremtésünkbe, egy autonóm, az életet védő, őrző, szellemi fejlődéstől hangos, közösségben megvalósítható, új élettér kialakításába. Nem csak személyes tapasztalataim, álmaim hajtanak a SHTERRA HOME projektben, hanem hiszem, hogy világunk elérkezett új hidak megépítéséhez a társadalmi megújulás területén is. A szellemi és kulturális élet vérzőn hívja az új gazdasági modelleket, amelyben szabadságát megtartva gyógyulhat és bonthat szirmokat.”

Naszályi Nóra

szellemi kurátor, tanár

“Azért lettem az Értéktárs Közösség tagja, mert meggyőződésem, hogy a másik kezdeményezése iránt érdeklődő, azt megértő és támogató emberek által születhetnek új dolgok.
Olyan közösségben válhatunk saját képességeinket leginkább kibontakoztató emberekké, melynek tagjai ebben segítik egymást. Hiszek benne, hogy ez a közösségi működés társadalmi szintű változáshoz vezet.

Olyan egészséges egyensúly kialakulásához, melynek alapja, hogy egyenrangú partnerként tekintünk egymásra. Belátjuk: ha gazdasági tevékenységünk hasznának egy részét kulturális célra fordítjuk, azzal az emberi szellemből fakadó kreatív erőket újítjuk meg.”

Baditz Márton

üzleti kurátor, Shterra Home szakmai munkatárs

“Számomra az alapítvány által képviselt értékek az élhető jövő záloga. “

Szabó Gábor

21 éve vállalkozom, cégeim profilja vizuális kommunikáció, marketing és az értékesítés köré csoportosult. Három leánygyermeket nevelünk feleségemmel, kilenc éve a Waldorf szemlélet aktívan szerepet játszik az életünkben. Öt éve az érdeklődésem mint hobby, fokozatosan fordult az építőipar irányába és számos, számomra izgalmas munkában aktívan vettem részt.

A Shterra Home koncepció minden eleme közel áll a szívemhez és abban látom a kihívást, hogy minél több a mai korba illeszthető, környezettudatos, az emberre pozitív hatással lévő építési megoldást fejlesszünk és tegyünk elérhetővé bárki számára.