Úttörő vállalkozások

A ma tudatos emberének rendkívüli lehetősége adódott. Betekintést nyerhet a függöny mögé. Ez a függöny a jövő társadalmát rejti, egy olyan emberi jövőt, ahol a gazdaságban testvéries a javak elosztása, a jogi életben egyenlőség uralkodik és a szellemi élet szabad.

A függöny mögé bepillanthatunk egy-egy pillanatra. Belépni azonban még nem tudunk. Különböző akadályokat kell még legyőznünk addig, de szerencsére ezek már jórészt láthatóak előttünk.

Közösségi vállalkozás

Az emberiségnek a fejlődése során szüksége volt arra, hogy a közösségi tudatból kiszakadjon és egyéniségét – individualitását megélje, s azt a saját és a világ számára hasznossá tegye.
Ez a fejlődés mára sok esetben átesett a ló túlsó oldalára – óriási vagyoni különbségek erős egoizmus, az “ének” mindenek előtt.
Közben mindannyian (vissza)vágyunk a közösségi élményekre, helyekre, életre.
Megérett az idő egy tudatosan választott közösségi építkezésre!

Vállalkozások a társadalom szolgálatában

Elképzelésünk szerint egy vállalkozásnak a közösséget, társadalmat kell szolgálnia a benne tevékenykedők legjobb képességei szerint, a legmagasabb minőségben. Nem jöhet létre azért, hogy aztán a részvénypiacon eladható legyen, mint egy zsák krumpli. A vállalkozásban létrejövő profit csupán eredmény és nem maga a cél.

Olyan vállalkozásokat kívánunk támogatni, fejleszteni, melyek a közösség (társadalom) szolgálatában tevékenykednek, s az abban aktívan munkálkodók, a jó gazda szemlélettel, sajátjukként építik, formálják és használják, élvezik előnyeit egészen addig, amíg erre ők a legalkalmasabbak.

Az első értéktárs vállalkozás

Az első ilyen vállalkozás a Shterra Otthonteremtő Kft., mely egy innovatív és rendkívül korszerű termékkel lép az építőipari piacra.

A vállalkozás a saját fenntartásán túl keletkező gazdasági hasznot olyan forráshiányos szellemi-kulturális területen munkálkodó szervezeteknek szándékozik juttatni, melyek szintén a jövő emberibb társadalmáért, ezzel új szociális formák kialakulásáért tevékenykednek.